Het leven zit te wachten tot jij ja zegt!

yes manHet leven zit op je te wachten! Raar idee, he? Maar toch is het zo… Het leven wacht tot jij een eerste stap zet. Laat je niet langer tegenhouden door negatieve gedachten en zeg ja tegen het leven en alles wat het te bieden heeft!

Van No-man naar Yes-man

Misschien kennen jullie de film Yes man wel, waarin Jim Carrey de opdracht krijgt om voortaan overal ja op te zeggen. Dit leidt tot allerlei grappige situaties én uiteindelijk tot het vinden van de liefde van zijn leven. Ondanks dat deze film natuurlijk erg overdreven is, geloof ik zeker dat er een kern van waarheid in zit… Een zeer sterke kern, zelfs, want er is een échte Yes Man, die een boek heeft geschreven over zijn waar gebeurde belevenissen.

Hoe dan ook: door altijd nee te zeggen kom je nergens, maar als je ja zegt kun je dingen bereiken die je nooit had verwacht! Bovendien is uit onderzoek gebleken dat mensen veel vaker spijt hebben van dingen die ze niet hebben gedaan dan van dingen die ze wél hebben gedaan en die zijn mislukt.

Persoonlijk experiment

Afgelopen weken heb ik een experiment gedaan waarbij ik veel dingen heb gedaan waar ik normaal nee tegen zou zeggen. Zo heb ik de afgelopen week:

  • Een zonnetherapie-bril geprobeerd bij de Bagels and Beans
  • Meegedaan aan een onderzoek bij een bedrijf om hun site te verbeteren
  • Gesolliciteerd op een functie waar ik geen papieren voor heb, maar die me wel heel erg leuk lijkt

Door deze dingen te doen kwam ik erachter dat ik mezelf soms dingen ontzeg vanwege rare, ongegronde gedachten:

  • Ik dacht dat ik voor gek zou staan met een zonnetherapie-bril op, terwijl bleek dat andere bezoekers het alleen maar grappig vonden en het ook wilden proberen
  • Ik dacht dat ik niet voldoende te melden had om mee te doen aan een onderzoek naar een website, maar ze waren tóch blij met mijn mening
  • Ik dacht dat de personeelsafdeling me vrijpostig zou vinden als ik solliciteer op een functie waar ik geen papieren voor heb, maar in plaats daarvan werd ik uitgenodigd voor een gesprek

Al deze dingen zouden niet zijn gebeurt als ik nee zou hebben gezegd tegen de mogelijkheden die me werden geboden.

Zeg eens wat vaker ja!

Wat is het ergste dat er kan gebeuren als je ergens ja tegen zegt? Misschien vinden mensen je gek of raar of té enthousiast, maar hoe erg is dat? Waarom zou je het leven aan je voorbij laten gaan zonder ervan te genieten?

  • Zeg JA! als iemand je hulp aanbiedt
  • Zeg JA! als iemand vraagt of je mee wilt doen met een smaaktest op straat
  • Zeg JA! als je een leuke advertentie in de krant ziet
  • Zeg JA! als iemand op Twitter een oproepje doet om eens bij haar langs te komen

Er zijn letterlijk duizenden momenten dat je ja kunt zeggen en je leven een positieve draai kunt geven. Het enige dat je hoeft te doen is JA zeggen… Veel succes!!

 

[bol_product_links block_id=”bol_511bc2377d445_selected-products” products=”1002004006534909,1001004002714746″ name=”yes” sub_id=”” background_color=”FFFFFF” text_color=”000000″ link_color=”000000″ border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”0″ show_rating=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″]

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge