Vijf financiële voornemens die je leven positief zullen veranderen

bloemenAl is januari alweer bijna voorbij, het is nooit te laat om een nieuwe start te maken met goede voornemens. Goede voornemens zijn eigenlijk beloftes aan jezelf.  Door je aan je beloftes te houden kunnen er dingen anders worden. De onderstaande vijf financiële voornemens zullen je leven op korte én op langere termijn positief veranderen. 

1. Ik beloof om voortaan 10% van mijn inkomsten direct te sparen

De spaarstrategie van de meeste mensen is om aan het eind van de maand het geld dat ze overhouden op de spaarrekening te zetten. Toch kun je beter niet afwachten wat je overhoudt, maar pro-actief 10% van je inkomsten direct na binnenkomst doorsluizen naar een spaarrekening. Op die manier voorkom je dat je ongemerkt meer geld uitgeeft dan je had verwacht en dat je aan het eind van de maand niets overhoudt om te sparen.

Vindt je 10% teveel? Probeer het dan eens met 5% of desnoods 1% van je inkomsten. Elk bedrag dat je spaart is een investering in je toekomst!

2. Ik beloof me te focussen op het aflossen van mijn schulden

Als je een buffer hebt, ga dan door en beginnen met het aflossen van je schulden. Begin met de aflossing van de schuld met het hoogste rente-percentage en los die als eerste af. Als die schuld is afgelost hou je meer geld over en kun je de volgende schuld nóg sneller aflossen. Zelfs al kun je maar 10 euro missen per maand, elke extra aflossing zorgt ervoor dat je sneller schuldenvrij bent.

3. Ik beloof geen dingen te kopen die ik niet nodig heb

Iedereen maakt zich er wel eens schuldig aan: dingen kopen die je eigenlijk niet nodig hebt. We hebben hier veel redenen voor: je zit niet lekker in je vel of je wilt graag laten zien dat je ook meegaat met de mode… en zo zijn er nog duizenden andere redenen om dingen te kopen. Beloof jezelf om alleen datgene te kopen wat écht nodig is. Dingen die je écht gelukkig maken of waar je niet zonder kunt leven. Het helpt om je te bedenken dat je het geld maar één keer kunt uitgeven. Je hebt zélf de keuze of je het uitgeeft aan spullen die je gelukkig maken of aan spullen die je eigenlijk niet nodig hebt.

4. Ik beloof te investeren in herinneringen in plaats van in spullen

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je gelukkiger wordt van mooie herinneringen dan van spullen. Investeer dus liever in relaties en gebeurtenissen dan in het kopen van spullen. Geef je geld uit aan leuke uitstapjes, reizen en cadeau’s voor andere mensen. Je wordt hier een gelukkiger en positiever mens van.

5. Ik beloof om door te gaan, ook als het moeilijk wordt

Er zullen ongetwijfeld momenten komen dat het moeilijk is om te besparen. Je zit niet lekker in je vel en wilt jezelf belonen met iets leuks. Mensen laten je vallen omdat je geen merkkleding meer draagt. Iemand maakt een flauw grapje dat je kwetst. Je hebt het gevoel dat je op wilt geven en je wilt toegeven aan die impuls om geld uit te gaan geven om je weer beter te voelen. Herinner jezelf op zulke momenten aan de belofte om door te gaan. Ooit zul je jezelf daar weer dankbaar voor zijn.

 

Ga ervoor!

Deze vijf goede voornemens zorgen er gegarandeerd voor dat je financiële situatie verbetert. Hoe goed het verbeterd hangt af van je eigen inspanning en hoe toegewijd je bent aan je goede doelen. Ik wens je heel veel succes in elk geval!

[bol_product_links block_id=”bol_5108efecbc63e_selected-products” products=”9200000000038474,1001004004484936″ name=”schulden” sub_id=”” background_color=”FFFFFF” text_color=”000000″ link_color=”000000″ border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″]

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Vijf financiële voornemens die je leven positief zullen veranderen

  1. Dat niet kopen wat ik niet nodig heb, is een moeilijk. Ik ben erg impulsief, mede of vooral door mijn add. Schulden heb ik gelukkig niet, dat scheelt weer.

    Leuke boekjes als tip, ik heb ze beiden :-).

    • Dank je! 🙂 Lijkt me inderdaad lastig om niks te kopen als je ADD hebt. Wie weet een leuk idee voor een nieuw artikel: ‘hoe ga je om met impulsieve koop-trekjes’ of zoiets 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge