5 manieren om eenvoudig water te besparen

Duurzaamheid is een steeds belangrijkere rol gaan spelen binnen de hedendaagse samenleving. Er zijn verschillende manieren om aan deze duurzaamheid bij te dragen, door bijvoorbeeld slimmer om te gaan met het gebruik van water. In dit artikel geeft een loodgieter uit Nijmegen vijf verschillende tips om zuiniger met water om te gaan. Niet alleen draag je op die manier bij aan een duurzamere samenleving, ook bespaar je op de jaarlijkse waterkosten.

Tip 1: beperk de tijd dat je onder de douche staat

Gedurende de dag verbruik je voornamelijk veel water tijdens het douchen of het nemen van een bad. Doordat veel mensen dagelijks douchen, valt hier een groot voordeel te behalen. Door een paar minuten minder lang te douchen, verbruik je veel minder water!

Tip 2: gebruik een afwasteil

Hoewel veel mensen een vaatwasser gebruiken, kan het voorkomen dat je bepaalde voorwerpen liever met de hand afwast. Waar veel mensen ervoor kiezen om dit onder stromend water te doen, is het veel duurzamer om gebruik te maken van een afwasteil. Zeker bij voorwerpen die niet heel vet zijn, kun je het afwaswater voor meerdere voorwerpen gebruiken.

Tip 3: geef water uit de waterkoker aan uw planten

Veel mensen gooien het overgebleven water uit een waterkoker weg, alvorens ze nieuw water aan de waterkoker toevoegen. Dit is zonde! Gebruik het water liever om de planten van voldoende vocht te voorzien. Goed voor je planten, je portemonnee en het milieu.

Tip 4: gebruik niet meer glazen dan nodig is

Geregeld pakken mensen een nieuw glas wanneer zij voor de tweede keer op een dagdeel drinken pakken. Dit betekent dat er meer afwas in de vaatwasser moet en deze dus sneller aangezet zal worden. Door je glas of flesje nogmaals te gebruiken, voorkom je dit en bespaar je water.

Tip 5: ontdooi bevroren eten niet onder de hete kraan

Ontdooi bevroren eten uit de vriezer door dit eerst enige tijd in de koelkast te leggen, in plaats van onder de warme kraan te houden.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “5 manieren om eenvoudig water te besparen

  1. en wil je nu echt snel even iets ontdooien, zonder gebruik te maken van magnetron, leg het dan in een groter diepvriesbakje gevuld met water (au bain marie met koud water).
    Liever niet met kapotte of papieren verpakkingen of doosjes die niet goed sluiten, de soep wordt dan wel heel dun 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge