Leer genieten van de kleine dingen

katIs het mogelijk om te genieten van je leven als je weinig geld te besteden hebt? Positief Besparen vindt van wel! Door met volle aandacht te leven zul je ontdekken dat er veel meer gratis te genieten valt dan je zou verwachten! Een korte lesje mindfulness…

Genieten…

Wat is het eerste dat er in je opkomt als je aan het woord genieten denkt? Denk je misschien aan genieten van dure champagne met kaviaar? Of aan een dagje ontspannen in een luxe kuuroord, compleet met massage? Of kan jij ook genieten van de kleine dingen, zoals een kopje thee of een uurtje lekker in de tuin in het zonnetje zitten met een glas zelfgemaakte ijsthee?

Veel mensen denken dat besparen automatisch betekent dat je nooit meer ergens van mag genieten. Als je op zo’n manier probeert te besparen zal je al snel het gevoel krijgen dat je leven heel zwaar wordt. Door alles waar je van geniet weg te bezuinigen kun je het leven erg lastig maken voor jezelf.  Als je wilt besparen, dan is het dus erg belangrijk dat je de kleine geniet-momenten begint te herkennen en ze ook steeds meer op waarde gaat schatten en zelfs gaat inpassen in je leven.

Elke dag tijd om te genieten

Als je jezelf focust op goedkope manieren om te genieten, hoef je nooit meer lang te wachten op een nieuw geniet-moment. Een dagje sauna kun je jezelf misschien maar eens per 3 maanden veroorloven, maar van een koekje kun je elke dag opnieuw genieten. Het grote verschil tussen ‘gewoon’  een koekje eten en er écht van genieten is de aandacht die je eraan schenkt.  Je moet jezelf er de tijd voor gunnen en er écht even voor gaat zitten. Stop het koekje niet gedachtenloos in je mond, maar doe dit met volle aandacht! Het schenken van je volle aandacht aan de activiteiten die je doet heet mindfulness.

Mindful genieten

Door mindfulness toe te passen kun je meer genieten van kleine dingen. Leer jezelf dus aan om dingen met je volle aandacht te doen. Je zult dan merken dat je kunt genieten van dingen die je anders misschien niet eens waren opgevallen:

  • Is het je wel eens opgevallen hoe lekker de was ruikt als je hem buiten ophangt?
  • Ben je jezelf er wel eens van bewust hoe heerlijk warm een mok thee aanvoelt in je handen?
  • Geniet je van de schoonheid van de natuur en de seizoenswisselingen als je onderweg bent?
  • Merk je het als je favoriete liedje op de radio is in de supermarkt?

Er is zoveel om gratis of goedkoop van te genieten, als je jezelf er maar voor openstelt!

 

[bol_product_links block_id=”bol_5131d1254d805_selected-products” products=”1001004007506549,1001004006850567″ name=”mfn” sub_id=”” background_color=”FFFFFF” text_color=”000000″ link_color=”000000″ border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”0″ show_rating=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″]

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Leer genieten van de kleine dingen

  1. Mijn mening is dat mensen steeds meer hen geluksgevoel aan geld zijn gaan koppelen. Meerdere keren op vakantie per jaar, groter huis, nieuwe auto en nog veel materialisme. Sja, en toen kwam de crisis……
    Nu mogen we leren dat geluksgevoel niet altijd met geld te koop is. Daar zitten sommige dan in hen te dure huis wat “onder water” staan. Op vakantie gaan is er nu niet meer bij, en vrouwlief blijft maar thuis omdat ze de kinderopvang niet meer kan betalen. Als door alle stress de relatie nog in stand is…..Ik noem maar even een pessimistisch voorbeeld.
    Voor veel geluk is eigenlijk niet altijd geld nodig, zoals in dit artikel mooi wordt verwoord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge