Oude kerstmeuk is leuk! – 5 redenen om niet voor nieuwe versiering te gaan

kbHeb jij ook zo´n behoefte om elk jaar nieuwe kerstversiering te kopen en de hele kerstboom een remake te geven? Nergens voor nodig! In dit artikel lees je precies waarom het zo leuk is om elk jaar weer dezelfde kerstballen en slingers van de zolder af te halen!

Ziet jouw kerstboom er ook gedateerd uit?

Dat is precies het plan dat de tuincentra hebben: door elk jaar weer met nieuwe “kerst-trends” te komen heb je al snel het gevoel dat jouw kerstboom gedateerd is. Die rode ballen die je vorig jaar hebt gekocht? Die kunnen écht niet meer! Dit jaar moet alles koper zijn. Of je moet de hele woonkamer versieren met pauwenveren. Althans, dat is wat de winkeliers natuurlijk graag willen dat je doet! 😉

Maar voor je portemonnee is het natuurlijk beter om kerstversiering meerdere jaren te gebruiken! Vind je dat lastig? Dan heb ik 5 redenen voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen om sterk te blijven! 😉

1. Kerstmis is een tijd van tradities

En wat is nou een mooiere traditie dan elk jaar weer dezelfde kerstversiering in de boom te hangen? Ik vind het heerlijk nostalgisch! En hoe langer je het volhoudt, hou charmanter de traditie wordt. Ik herinner me nog heel goed de kerstversiering van mijn ouders. Elk jaar werden diezelfde ouderwetse retro-ballen van zolder gehaald. Ik vind het nog steeds jammer dat mijn ouders uiteindelijk andere kerstversiering hebben gekocht.

2. Minder kerstspullen = beter

Om kerstversiering te maken zijn grondstoffen nodig. Om kerstversiering op te ruimen heb je extra ruimte nodig en uiteindelijk komen al onze bezittingen op de vuilnisbelt terecht en zadelen we de toekomstige generatie ermee op (of in de kringloop!). Ik vind het een prettig idee dat ik daar niet aan meedoe. Misschien jij ook wel?

3. Passen de trends wel bij jouw interieur?

Natuurlijk zien die prachtig versierde kerstbomen in de tuincentra er supermooi uit. Maar probeer je wel te bedenken: past die versiering ook zo mooi bij jouw eigen interieur? In de winkels doen ze natuurlijk erg hun best om een compleet plaatje neer te zetten, maar zouden die pauwenveren ook zo´n sfeer geven aan jouw eigen woonkamer? Vaak is het antwoord op deze vraag nee…. (Ik spreek uit ervaring, helaas!)

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om dan maar de hele woonkamer aan te pakken, zodat je dezelfde sfeer hebt als in het tuincentrum. Men spreekt dan van het Diderot – effect.

4. Jouw kerstboom is uniek

Als iedereen de trends zou volgen die de winkels ons voorschrijven, dan zou je in elk huis hetzelfde type kerstboom aantreffen. Wat ik juist zo leuk vind is dat iedere kerstboom uniek is. Sterker nog: er bestaat zelfs een kerstbomenfluisteraar die aan de hand van een kerstboom iets kan vertellen over je karakter. Dat zou toch wat zijn, als iedereen opeens hetzelfde karakter heeft! 😉

5. Ook jouw kleur komt vanzelf weer terug in de mode!

Over een paar jaar zijn die rode kerstballen die je nu in de boom hebt hangen vanzelf weer hip! En dan kun je zeggen dat je al die tijd al een trendsetter was! 😉

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Oude kerstmeuk is leuk! – 5 redenen om niet voor nieuwe versiering te gaan

  1. Wij hebben de traditie van mijn ouders overgenomen… onze kinderen mogen elk jaar een kerstbal oid uitzoeken, dus onze boom wordt vanzelf heel kitscherig 😉 Dat vind ik juist alleen maar leuk, zo’n strakke kerstboom in 1 kleur vind ik weer saai.. haha… dus we gebruiken alles elk jaar opnieuw, alleen komt er elk jaar ook wel iets nieuws bij.
    Doortje plaatste onlangs… Financieel jaar 2015My Profile

  2. Ik vind ook niet dat je perse nieuwe spullen moet gaan kopen voor kerst. Het is juist gezellig en geeft een vertrouwd gevoel als je je kerstspullen te voorschijn haalt die je al hebt. Je denkt dan automatisch terug aan de leuke tijden die je hiervoor had met kerst en daarnaast bespaar je ook nog eens flink waardoor je meer overhoudt voor andere dingen. Zoals lekker eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge