Give-away: 301 gouden energiebespaartips

wijnVandaag viert Positief Besparen dat wij alweer een half jaar bestaan! Om dit met jullie samen te vieren, willen wij graag iets weggeven: het boekje 301 gouden energiebespaartips, waarmee je zelf aan de slag kunt om geld te besparen op de energierekening! Lees dus snel verder!

Een half jaar Positief Besparen

Het is vandaag precies een half jaar geleden dat wij het eerste artikel op deze website plaatsten over de staycation. Inmiddels zijn we een half jaar en 73 artikelen verder en nog lang niet van plan om te stoppen! Maar we schrijven natuurlijk ook om gelezen te worden! En gelukkig doen jullie dat allemaal ook nog steeds! We kunnen wel zeggen: zonder jullie regelmatige bezoekjes aan onze website en jullie nuttige feedback zou het voor ons een stuk minder leuk zijn om deze site bij te houden! Daarom willen we jullie bedanken door middel van een give-away!

301 gouden energiebespaartips

Het boekje 301 gouden energiebespaartips van de Consumentenbond bevat allerlei tips om je energienota omlaag te krijgen. Op Positief Besparen hebben wij ook regelmatig aandacht besteedt aan dit onderwerp, maar dit boekje gaat er nog wat dieper op in. Door het volgen van de tips kom je erachter dat er nog heel wat geld te besparen valt! Een echte aanrader, dus!

En nu het goede nieuws: wij geven een gratis exemplaar weg aan een van onze lezers!

Hoe kun je winnen?

Je kunt winnen door een reactie achter te laten met jouw eigen energiebespaartip erin. Op 28 juli zullen wij het boek verloten onder alle inzendingen en de winnaar bekend maken via de site. Ook zullen we de winaar een email sturen. Vergeet dus niet om je email-adres bij je reactie neer te zetten, want anders kunnen we geen contact met je opnemen!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

12 thoughts on “Give-away: 301 gouden energiebespaartips

 1. Wij halen de stekker van de waterkoker uit het stopcontact wanneer we hem niet gebruiken. Daarnaast koken we met water uit de waterkoker omdat dit het water sneller verwarmt en minder kost dan het gas waarop wij koken. Verder schakelen we de waterkoker altijd uit voor hij zelf klaar is, omdat het water vaak al gekookt is en hij nog doorpruttelt. Dit bespaard energie én scheelt kalk op het ijzer.

  Zo dat was een heel waterkoker thema 😀

 2. Als ik eieren ga koken en ze zijn net aan de kook, dan zet ik het vuur alvast uit. Door de warmte van het water worden ze toch wel hard van binnen (het duurt alleen ietsjes langer). Kan ook met groentes gedaan worden.

 3. Ik was bijn alles op 30 grd, met de huidige wasmachines en wasmiddelen wordt het schoon genoeg en daarna naturlijk gewoon de was buiten laten drogen.

 4. Met koken gooi ik bijna altijd alles in 1 pan. Rijst en groente en vlees bijvoorbeeld. (Ja, zelfs vlees doe ik vaak koken (in stukjes geknipt) in plaats van bakken; mits goed gekruid smaakt het prima en volgens mij is het gezonder). De smaken trekken ook nog lekker door op die manier.

 5. Rijst, pasta, aardappelen, etc kun je ook klaarmaken door het water te laten koken en daarna te laten staan met de deksel erop (op de pit als die warm blijft, anders kan je de pan evt onder een deken zetten, maar mijn pitten blijven warm). Wat je evt ook kan doen is de ene pan op de andere zetten (als dat mogelijk is met je pannen) zodat de bovenste pan ook warm blijft door de warmte van de onderste pan (opletten dat de onderste pan niet overkookt natuurlijk :P).

 6. Mijn onderbuurvrouw van Antilliaanse afkomst die het graag 25 graden had in huis was een uitkomst, gratis vloerverwarming! Aangezien je niet echt voor het zeggen hebt wie er onder je woont (nieuwe buur doet het duidelijk rustiger aan) is dat natuurlijk niet echt en tip. Mijn tip, hoewel meestal toch al wel eerder gehoord, ook in de winter af en toe even een paar minuten het huis luchten. Het klinkt gek (met al die koude lucht in huis) maar toch is het beter, het is sneller aangenaam warm in huis waardoor je de thermostaat lager kan zetten. En voor de rest, tja een trui aantrekken (of 2 of 3) is nog altijd een betere optie (voor het milieu en je portemonnee) dan de thermostaat op tropisch in te stellen,

  Groetjes Lily

 7. Wij hebben vorig jaar 8 zonnepanelen gekocht voor op het dak. We zijn al 65 en bijna 65 jr. Ook al krijgen we de aankoop er misschien niet meer uit, we bezuinigen enorm met het mooie weer, aan energiekosten
  En het is goed voor het milieu!.Alle tips die ik lees op internet, proberen wij ook toe te passen en dat zijn er heel veel.

 8. Toen ik vorig jaar een aantal artikelen had gelezen over CV-Tuning ben ik ook eens kritisch naar mijn eigen CV Ketel gaan kijken. Door een aantal kleine aanpassing zoals de aanvoer temperatuur te verlagen en het vermogen van de pomp lager te zetten bespaar ik aanzienlijk op mijn stookkosten en ook gedeeltelijk op de elektriciteit kosten. Zonder in te leveren op comfort.

 9. Al het bovenstaande doen wij al, behalve de zonnepanelen, ik ben nog steeds niet overtuigd, zeker nu de regering weer meegraait, ipv dankbaar te zijn voor de goedkope chinese zonnepanelen, ging het niet om het milieu, toch? En we voor de energie die we aan het energiebedrijf terug leveren, een habbekrats krijgen en zelfs voor de vervoerskosten moeten betalen, ook zulke graaiers! Milieu in Nederland, ja als het geld oplevert!! Maak gebruik van het nacht en weekendtarief, gebruik voor wasmachine en afwasmachine de helft van het voorgeschreven wasmiddel en ik maak nu zelf eco wasmiddelen en reinigers, kan het water, ipv in de afvoer, nu naar in de tuin, na nog een keer te zijn gebruikt, badwater met zelfgemaakte eco zeep of badzout, wordt als dweilwater gebruikt en daarna de tuin in. Koffiezetapparaat bijv. en waterkoker 1x in de maand ontkalken, hete natuurazijn wordt als ontkalkingsmiddel in toiletpot gebruikt, het waterkokerazijn voor de ramen samen met het hete naspoelwater, daarna de deuren en dan de grindtegels, onze energie rekening en water verbruik zijn drastisch naar omlaag gegaan, zonder ook maar aan luxe in te leveren, integendeel 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge