Goedkoop series en films kijken met Netflix

vraagtekenGoed nieuws voor de film- en serieliefhebbers onder onze lezers: Netflix is vandaag in Nederland gelanceerd. Met deze online video-dienst kun je relatief goedkoop allerlei series en films kijken die je normaal gesproken alleen op DVD kunt krijgen in Nederland. Positief Besparen legt kort uit wat Netflix is en hoe het werkt. En uiteraard: wat kun je ermee besparen?

Wat is Netflix?

Netflix is een online videodienst waarbij je tegen betaling diverse films, series en zelfs cabaret-voorstellingen kunt bekijken. Je betaalt €7,99 per maand en krijgt hiervoor de hele maand onbeperkte toegang tot het hele aanbod van Netflix. Wat je hiervoor nodig hebt is een televisie met internetverbinding of een laptop die je kunt aansluiten op de televisie. Ook kun je de series kijken via een tablet of smart-phone.

Wat zijn de voordelen van Netflix?

Netflix heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van ‘gewone televisie’ zoals wij dat in Nederland gewend zijn:

 • Een groter aanbod; je bent niet meer afhankelijk van de programma’s die de televisie aanbiedt, maar kunt opeens kiezen uit veel meer mogelijkheden, waaronder ook mooie natuur-documentaires!
 • Geen reclame; je televisieprogramma’s worden niet meer onderbroken door hinderlijke en schreeuwerige reclames
 • Niet wachten op een volgende uitzending; veel programma’s worden eens per week uitgezonden. Je zit dan een hele week te wachten voordat je weer een aflevering kunt bekijken. Dat is ook verleden tijd met Netflix.
 • Niet gebonden aan vaste tijden; een ander voordeel van Netflix is dat je niet meer verplicht voor de buis hoeft te zitten op de tijd dat het de televisiezender belieft om jouw favoriete serie uit te zenden. Perfect voor mensen die onregelmatig werken of met een druk sociaal leven.
 • Niet betalen per film; er zijn wel een aantal aanbieders op de markt waarbij je films online kunt huren, maar daar betaal je per film. Bij Netflix betaal je een vast bedrag per maand en kunt dan onbeperkt films kijken.
 • Per maand opzegbaar; omdat het per maand opzegbaar is kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen gebruik te maken van Netflix in de wintermaanden. Zo betaal je alleen als je er echt gebruik van maakt.

Hoe werkt Netflix?

Netflix werkt met de volgende stappen:

 1. Je meldt je aan via de website.  Op dit moment loopt er een actie om Netflix een maand lang gratis uit te proberen.
 2. Nadat je bent aangemeld kun je nog diverse ‘sub-accounts’ aanmaken, zodat verschillende familieleden hun eigen voorkeur kunnen doorgeven. Erg handig als je, zoals bij ons, een man hebt die van actiefilms houdt, terwijl je zelf liever romantische comedies kijkt 😉
 3. Je kunt nu films kijken op alle apparaten die Netflix ondersteunen. Je kunt hierbij denken aan game-consoles, DVD-spelers die in verbinding staan met internet, HD-TVs, laptops, telefoons en tablets.
 4. Elke maand wordt er €7,99 afgeschreven van je rekening. Het abonnement is elke maand opzegbaar.

Kun je geld besparen met Netflix?

Ja en nee. Het ligt eraan wat jouw ‘televisiekijk-gedrag’ is.

Netflix is een besparing als je:

 • Regelmatig zelf buitenlandse televisieseries koopt, omdat je de series die in Nederland worden uitgezonden niet leuk vindt of omdat je een hekel hebt aan reclame tussendoor. Een DVD-box van The Vampire Diaries seizoen 3 kost bij Bol.com bijvoorbeeld €37,99. Voor dat geld kun je ook bijna 5 maanden gebruik maken van Netflix, waar je naast deze serie ook nog andere series kunt bekijken. Je hebt je investering dan dus ruimschoots terugverdient!
 • Regelmatig films huurt bij een videotheek of online. Voor de prijs van 2 huurfilms kun je dan de hele maand lang films huren.

Wanneer je niet gehecht bent aan series die in Nederland op de buis zijn, zou je de kabeltelevisie eruit kunnen gooien en in plaats daarvan over kunnen stappen op Netflix. Dit bespaart veel geld!

Netflix levert geen besparing op als je:

 • Eigenlijk heel tevreden bent met het huidige aanbod op de televisie en geen behoefte hebt aan andere series of films.
 • Bijna nooit televisie kijkt, omdat je er weinig om geeft of omdat je er geen tijd voor hebt.

Wanneer je dus verslaafd bent aan Goede tijden, slechte tijden, Ik hou van Holland en allerlei andere programma’s die je niet wilt missen, of je juist helemaal niks geeft om welk televisieprogramma dan ook, dan is Netflix geen aanrader voor jou!

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Goedkoop series en films kijken met Netflix

 1. Het leuke van Netflix is dat je het gewoon een maand lang kan uitproberen, dus ik heb al voor mezelf ingepland dat ik in november wanneer ik het niet zo druk heb 30 dagen lang netflix ga nemen (gratis) om het optimale eruit te halen.

  • Bedankt voor de tip 🙂 Wij hadden dit truukje inderdaad ook ontdekt, maar vinden €7,99 al zo goedkoop dat we er geen gebruik van hebben gemaakt, omdat we niet willen dat netflix op een gegeven moment de voorwaarden strenger gaat maken. Maar het is inderdaad wel een flinke besparing nog, zeker als je het procentueel gaat berekenen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge