Hou jezelf warm! 5 onmisbare items als de ‘R’ in de maand zit

herfstHet is weer zo ver: de ‘R’ zit in de maand. Nu is het nog niet zo te merken, maar binnenkort zal het toch wel wat kouder gaan worden en zetten veel mensen de verwarming voor het eerst weer aan. Toch is dat nog niet altijd nodig. Positief Besparen heeft 5 onmisbare items op een rijtje gezet, die je kan gebruiken om te besparen op de verwarmingskosten.

Verwarming aan? Niet altijd nodig!

Veel mensen zetten zodra het kouder wordt direct de verwarming aan. Het gevolg hiervan is dat je geconfronteerd kan worden met een hoge eind-afrekening van het energiebedrijf. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten. Hoe langer je de verwarming dus uit kan laten, hoe minder je hoeft te betalen. En met een aantal simpele aanpassingen hou je dit een stuk langer vol. De truuk is eigenlijk om ervoor te zorgen dat je zélf warm blijft; op die manier hoef je niet de hele kamer te verwarmen. De volgende 5 goedkope items kunnen je hierbij helpen:

 1: Sloffen, pantoffels of warme sokken

Doordat je voeten slecht doorbloed zijn, krijg je al snel koude voeten. En als je voeten koud zijn, trekt dit al snel door naar de rest van je lichaam. Door te investeren in een paar warme sloffen, pantoffels of sokken zul je merken dat je het al snel een stuk warmer hebt dan wanneer je op blote voeten of slippers door het huis loopt.

 2: Een sjaaltje

Via de slagaders in je hals verlies je een hoop warmte. Dit komt doordat de slagaders hier heel dicht tegen het oppervlak liggen en er dus snel warmte vanuit je aders wordt afgegeven aan de omgeving. Een sjaaltje kan dit warmteverlies tegengaan. Je hoeft natuurlijk niet met een dikke, gebreide sjaal in huis te gaan zitten, maar een dun sjaaltje kan al een enorm verschil maken en zorgt ervoor dat jij de verwarming langer uit kan laten.

 3: Een warme, dikke deken

Op de bank onder een warm dekentje is het al snel lekker warm én gezellig. Je kunt kiezen voor een fleece-deken, maar ook een plaid werkt prima.Daarnaast zijn er ook speciale dekens met mouwtjes, waardoor je helemaal ingepakt bent en tóch nog een boek kunt vasthouden! En vind je dit nog niet warm genoeg? Dan kun je ook altijd nog een warme dekbed uit de slaapkamer halen en daar onder gaan zitten.

 4: Een kruik

Een kruik opwarmen kost je ongeveer €0,10 per keer. Hiervoor heb je een hele avond een lekker warm kussentje om je aan op te warmen. Ook heb je tegenwoordig speciale kersenpittenkruiken waar je met je voeten in kunt, voor extra warme voeten!

 5: Een warme mok thee

Wanneer je water heb opgewarmd voor een kruik, kun je ook direct een flinke mok thee voor jezelf maken. Thee warmt je lichaam van binnenuit op en zorgt er op die manier voor dat je het minder koud hebt.

 

Kortom: met wat simpele aanpassingen kun je een hoop geld besparen op de energie-rekening! Op welke goedkope manieren hou jij jezelf warm in de maanden met een ‘R’ erin?

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Hou jezelf warm! 5 onmisbare items als de ‘R’ in de maand zit

    • ik heb ook al vast mijn voor en achter deur waar nog enkel glas inzit voorzien van bubbeltjes plastic ,dit scheelt enorm , ik woon in een huurhuis ,dus dubbelglas plaatsen is voor mij een te dure investering, was het een koophuis geweest had ik wel voor deze investering gekozen, het bubbeltjesplastic werd op mijn werk weggegooid en was dus gratis. ook hangen er weer gordijnen voor de voor en achterdeur en het trapgat in de woonkamer en boven in het halletje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge