5 redenen om je hypotheek versneld af te lossen

vlinderNa een hele periode van niet aflossen komen nu steeds meer mensen tot de conclusie dat het wél verstandig is om extra af te lossen. Mensen nemen het heft in eigen handen, willen niet meer in angst en beven hoeven te zitten over de hypotheekrente-aftrek en besluiten steeds vaker om voor een hypotheekvrij leven te gaan. In dit artikel vindt je 5 redenen om je hypotheek versneld af te lossen.

1. Als je (extra) aflost, dalen je maandlasten

Over het gedeelte dat je aflost hoef je nooit meer rente te betalen. Daardoor dalen je maandlasten. Het bedrag dat je hierdoor minder hoeft te betalen kun je weer sparen om nóg sneller een nieuwe aflossing te doen. Zo zie je de hypotheekschuld én je maandlasten steeds sneller dalen.

2. Door de dalende maandlasten ga je de toekomst zekerder tegemoet

Niemand weet wat de toekomst zal brengen. Nu heb je misschien een goed salaris, maar je hebt tegenwoordig weinig zekerheid meer dat het ook zo blijft. Je kunt ontslagen worden of zwanger raken waardoor je minder wilt gaan werken. Als je maandlasten al een stuk gedaald zijn hoef je jezelf minder zorgen te maken over de toekomst.

3. Als je aflost heb je minder last van rente-schommelingen

Als de vastgestelde renteperiode afloopt zal er vanaf dat moment een nieuw rentetarief in rekening worden gebracht. Dit kan positief uitpakken, omdat de rente inmiddels is gedaald, maar het kan ook negatief uitpakken. Hoe minder schulden je nog hebt, hoe minder last je zult hebben van een verhoogde rentestand.

4. Als je aflost heb je minder last van beslissingen van de overheid

Elke keer dat de overheid over de hypotheekrente-aftrek gaat debatteren houdt heel huizenbezittend Nederland de adem in. Veel mensen zijn compleet afhankelijk van de hypotheekrente-aftrek om hun woninglasten te kunnen betalen. Als zou worden beslist dat de HRA wordt afgeschaft, dan zitten deze mensen in de problemen. Als je al bezig bent met aflossen dan hebben beslissingen over deze aftrekpost minder vat op jou en maak je jezelf dus minder afhankelijk van beslissingen van de overheid.

5. Als je hypotheekschuld daalt, dalen ook je andere lasten

Als je nog maar een kleine hypotheekschuld hebt dan heb je een minder hoge verzekering nodig voor het geval je arbeidsongeschikt of werkeloos wordt. Deze premies kunnen dan dus ook een stuk omlaag, waardoor je weer meer geld overhoudt voor andere zaken óf om de hypotheek nóg verder te laten dalen.

 

Ga jij de uitdaging aan?

Durf jij het al aan om je hypotheek versneld af te lossen of kijk je toch liever de kat nog even uit de boom? In deze boeken kun je alles lezen over het versneld aflossen van je hypotheek en bevat verhalen van ervaringsdeskundigen:

[bol_product_links block_id=”bol_5104198ee9bec_selected-products” products=”9200000002308041,9200000009896627″ name=”hyp2″ sub_id=”” background_color=”FFFFFF” text_color=”000000″ link_color=”000000″ border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″]

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge